Mini-kas TERRA BS

De Terras BS, verrijdbare mini-kas met verhoogd kweekbed is veelzijdig inzetbaar. Op het balkon, werkplek, in de stadstuin, patio, horeca, onderwijs, onderzoekscentra en als hobby. Buitengewoon prettig is de mobiliteit van de Terra BS. Met name het verhoogde kweekbed wordt als uitermate aangenaam ervaren onder gebruikers. Standaard inclusief vier zwenkwielen.

Afmetingen 170x90x60 (lxbxh in cm)
Kasgedeelte 170 cm hoog
Onderbouw 60 cm hoog
Opbouw hoogwaardig aluminium 2 mm
Poedercoating RAL 9007 grijsaluminium
Beglazing polycarbonaat 3 mm
Gewicht  75 kg
Prijs € 1899,- incl. 21% BTW, exclusief evt. montage en transportkosten

Mini-kas TERRA BF

Voor wie gewassen wil kweken die hoogte vragen is er de Terra BF, een variant die direct op de grond kan worden geplaatst en met zekerheid jarenlang kweekplezier verschaft. Aan weerszijden is standaard de beluchtingsschuif gemonteerd. Terra BS wordt zonder zwenkwielen en als bouwpakket geleverd.

Afmetingen 170x90x10 (lxbxh in cm)
Kasgedeelte 220 cm hoog
Onderbouw 10 cm hoog
Opbouw hoogwaardig aluminium 2 mm
Poedercoating RAL 9007 grijsaluminium
Beglazing polycarbonaat 3 mm
Gewicht  55 kg
Prijs € 1279,- incl. 21% BTW, exclusief evt. montage en transportkosten

Mini-kas TERRA BV

Variant Terra BV is speciaal ontwikkeld voor winkeliers, horeca of traiteurs. Tevens inzetbaar als mobiele verkoopvitrine. Met name de mobiliteit van de vitrine biedt extra verkoopmogelijkheden voor winkeliers. Voor deze uitvoering zijn maximaal zes legborden van ESG veiligheidsglas mogelijk. Een reclamepaneel op de vitrine behoort tot de mogelijkheden. De Terra BS wordt als bouwpakket geleverd.

Afmetingen170x90x60 (lxbxh in cm)
Kasgedeelte170 cm hoog
Onderbouw60 cm hoog
Opbouwhoogwaardig aluminium 2 mm
PoedercoatingRAL 9007 grijsaluminium
Beglazingpolycarbonaat 3 mm
Gewicht 75 kg

Terra Flower-Line Rhodos

Terra Flower-Line Rhodos, verrijdbaar zicht- en windscherm voor particulier, horeca en werkomgeving.
Wind- en zicht afschermen op de plek waar het voor de gebruiker het prettigst uitkomt? Dat kan worden bereikt met het verrijdbare wind- en zichtscherm Flower-Line, model Rodos. Ook ideaal als scheidingswand in kantoorruimte of in het restaurant. Optioneel leverbaar met zitbank of bloembak.

Afmetingen 180x171x60 (lxhxb in cm), grondkast 60x40cm
Voorziening 4 zwenkwielen, waarvan 2 vast te zetten
Prijs € 1020,- incl. 21 % BTW, exclusief montage en transportkosten
Optioneel opklapbare aluminium zitbank, vanuit het midden gemonteerd, € 179,-

Groei controle met de THO-M Terra LED groeilamp

Om de bloei van de planten te stimuleren wordt gebruik van rode lampen geadviseerd. Voor een gecontroleerde groei volstaat een relatief lage lichtintensiteit die ca. 4m2 bestrijkt. Het stimuleren van de groei kan worden bereikt met installatie van een THO-M terra LED groeilamp. De rode gloed en straling van de rode lampen zorgen bij gebruik van ca. 4 uur per dag al voor een gecontroleerde groei.
Gebruik van rode lamp circa 4 uur per dag.

Overwinteren
Bij overwintering volstaat alleen de blauw / wit lampenstraling. Het kan heel goed worden gebruikt worden om bijvoorbeeld mediterrane planten en geraniums te laten overwinteren. Deze planten willen de winter licht en koel doorbrengen. Stel de schakelaars zodanig in dat alleen het blauw / witte licht schijnt. Hang de THO-M Terra LED groeilamp in een koele ruimte bij ongeveer 12 ° C ongeveer 2 meter hoog. De belichting is in dat geval goed voor 2 m2. Gebruik een timer en stel de verlichting in op ongeveer 12 uur per dag.

THO-M Terra LED groeilamp-armaturen zijn ontworpen met full spectrum licht en houdt in dat sprake is van een uitgebalanceerde lichtstraling voor verschillende toepassingen. Dezen kunnen worden ingezet bij voortrek, plantontwikkeling, groeicontrole en overwinteren.
Schakelaars
De armaturen zijn voorzien van twee schakelaars die het switchen tussen blauw en rood licht mogelijk maken. De blauwe stralingslampen worden gebruikt voor de voortrek van planten die weinig, mild of slechts overwinteringsbelichting vragen in een koude ruimte. De rode stralingslampen stimuleren de groei.

Voortrek

 1. Het kiemen van zaad in de zwarte potgrond vergt geen belichting.
  Kiemperiode ca 2 – 3 dagen, afhankelijk van het type zaad.
 2. Voortrekperiode (2 weken).
  Nadat het zaad is ontkiemd neemt de voortrektijd ongeveer twee weken in beslag. Het blauwe licht wordt gebruikt tijdens de voortrekperiode. De blauw / witte lampstraling is goed voor de wortelgroei en de vroege zaailing ontwikkeling. Het licht is ook een enigszins milder, waardoor de kleine planten tijd krijgen om zonder risico van uitdrogen te ontwikkelen.
 3. Groeiperiode (2 – 3 weken).
  De groei-periode duurt ongeveer 2-3 weken. Wanneer de scheuten tenminste vier bladeren hebben kunnen de rode en de blauwe stralingslampen worden ingeschakeld. Daardoor wordt de lichtintensiteit verdubbeld en daardoor de groei van de planten versneld. Controleer of de planten beschikken over voldoende water en vul desnoods bij. Geef voeding indien nodig. Onder LED-lampen verbruiken planten meestal meer water. Dit is anders dan bij een ander type verlichting en is te wijten aan een efficiënte fotosynthese.
 4. Uitplanten.
  Wanneer de planten ongeveer twee maanden oud zijn, is het tijd om de planten te verplaatsen naar de tuin of een kas. Licht ondersteuning.

Lichtsupplementen
Als lichtaanvulling kan de THO-M Terra LED groeilamp in kassen met twee kleuren stralingen worden benut. Naar keuze kan hierbij een timer worden gebruikt om gecontroleerd en efficiënt gebruik van de belichting te regelen. Bijvoorbeeld op momenten met voldoende zonlicht. Schakel de timer in op het vereiste aantal uren.

Prijs
€ 289,00 incl. 21% BTW