THO-M Globe 310 liter warmte compostvat

THO-M Globe 310 L warmte compostvat is een goede keuze om tuin- en huishoudelijk afval versneld te composteren. Composteren is gebaseerd op biologische afbraak. Nutriënten in afvalstoffen worden gerecycled voor hergebruik als-plant materiaal. In de compostmassa transformeren schimmels en afbraak micro-organismen het afval in humus en produceren tegelijkertijd warmte, stoom, voedingszouten en kooldioxide. Ontleding is het meest efficiënt bij een temperatuur van tussen 30 en 45° C. Thermische isolatie houdt de warmte in het compostvat. Warmte en stoom aan de binnenkant van de omslag van het compostvat geven aan dat de compost werkt. Micro-organismen kunnen hun afbraakwerk alleen uitvoeren als ze regelmatig worden gevoed. Om te overleven hebben ze zuurstof, water en voedingsstoffen nodig. Nutriënt stikstof wordt verkregen uit de keuken van het huishoudelijk afval, terwijl de koolstof komt uit tuinafval en houtsnippers. Daarom is het te adviseren GFT afval in hetzelfde compostvat te composteren. Droog en vocht absorberend tuinafval zal de luchtigheid van de compost verhogen, bindt stikstof en zorgt voor de vochtbalans.

Bij het selecteren waar uw compostvat te plaatsen, kunt u de volgende punten overwegen:

Makkelijk bereikbaar en te vullen. De beste locaties liggen dicht bij de afvalbak of aan de rand van de tuin. Bespreek de kwestie met je buurman bij plaatsing aan de rand van uw tuin. Bedenk ook dat het compostvat vaak zal worden gebruikt, ook in de winter.
Voldoende ruimte voor de vulling en het legen.
Zorg er voor dat water kan worden geabsorbeerd door de ondergrond, zand of grind zijn hiervoor een goede basis.

Specificaties:

Afmetingen:ø 980 x H 700 mm. Onderste rand H 285 mm
Volume:310 liter
Materiaal:vorstbestendig en UV beschermd poly-ethyleen
Isolatie:poly-ethyleenschuim 10-15 mm
Kleur:donkergroen
Garantie:2 jaar op materiaal en productiefouten
Prijs:€ 203,31 excl. BTW

 

THO-M Aerobin 200 L warmte compostvat

THO-M Aerobin warmte compostvat 200L is een kleinere versie van het grotere 400L warmte compostvat, ontwikkeld voor compostering van huishoudelijk en tuinafval.
Composteren met de THO-M Aerobin compostvaten gebeurt met behulp van een zogeheten gepatenteerde long, die er voor zorgt dat de gecomposteerde massa voldoende belucht wordt. Bovendien is de THO-M Aerobin compostbak voorzien van een 12 liter tank die overtollig vocht vanuit de massa verzamelt en ook weer als meststof kan worden benut.
De THO-M Aerobin producten zijn onderworpen aan testen en universitaire studies. De resultaten en waarderingen waren ongekend hoog en met name de snelheid van het composteren scoorde hoge cijfers. Bovendien werden de algehele kwaliteit, de uitstraling van het ontwerp van de THO-M Aerobin compostvaten en de vloeistofkwaliteit buitengewoon hoog gewaardeerd na universitaire onderzoeken.

Specificaties:

Afmetingen opgebouwd:51 x 51 x 117 (l x b x h in cm)
Afmetingen verpakt in doos:51x51x67 (l x b x h in cm)
Gewicht:13,5 kg
Inhoud:200 liter
Weerszijde 2 luiken voor verwijderen compost 
Warmtemeter 
Kleur:olijfgroen
Materiaal:polypropyleen + EPS
Garantie:2 jaar
Prijs:€ 189,26 (excl. BTW)

THO-M Aerobin 400 L warmte compostvat

THO-M Aerobin thermo-compostbak 400L is de grote broer van de 200 L uitvoering en eveneens ontwikkeld voor compostering van huishoudelijk en tuinafval, maar dan voor omgevingen met behoefte aan extra volume.

THO-M Aerobin compostvaten zijn voorzien van een zogeheten gepatenteerde long. Dit is een lucht-aanvoer-systeem dat er voor zorgt dat de gecomposteerde massa voldoende belucht wordt. Voordeel hierbij is dat het composteringsproces aanzienlijk wordt versneld. Bovendien is de THO-M Aerobin 400 compostbak v.v. een 15 liter opvangtank voor compostvocht vanuit de massa. Dit vocht is bijzonder vruchtbaar en kan direct, zonder aanpassingen worden benut als meststof voor planten in eigen tuin.

De THO-M Aerobin producten zijn onderworpen aan testen en universitaire studies. De resultaten en waarderingen waren ongekend hoog en met name de snelheid van het composteren scoorde hoge cijfers. Bovendien werden algehele kwaliteit, de uitstraling van het ontwerp van de THO-M Aerobin compostvaten en de kwaliteit van het compostvocht als buitengewoon hoog gewaardeerd na uitvoerig van universitair onderzoek.

Er zit een 15 liter percolaat-tank met aftappunt voor opvang van bijzonder vruchtbare mestvloeistof in de bodem-console ingebouwd.

De THO-M Aerobin producten zijn onderworpen aan testen en universitaire studies. De resultaten en waarderingen waren ongekend hoog en met name de snelheid van het composteren scoorde hoge cijfers. Bovendien werden de algehele kwaliteit, de uitstraling van het ontwerp van de THO-M Aerobin compostvaten en de vloeistofkwaliteit buitengewoon hoog gewaardeerd na universitaire onderzoeken.

Specificaties:

Afmetingen opgebouwd:74 x 74 x 120 (l x b x h in cm)
Afmetingen verpakt in doos:77 x 77 x 76 (l x b x h in cm)
Gewicht:25 kg
Inhoud:400 liter
Weerszijde 2 luiken voor verwijderen compost 
Warmtemeter 
Kleur:olijfgroen
Materiaal:polypropyleen + EPS
Garantie:2 jaar
Prijs:€ 313,23 (excl. BTW)

Aeroplus 6000 een juweel van een compostbak

De intelligente 3-fasen composteermethode, schoon, eenvoudig, zonder omroeren.
De Aeroplus 6000 van JUWEL uit Oostenrijk is een stabiel THERMO compostvat met een doordacht 3-kamer composteringssysteem, ontwikkeld in samenwerking met het microbiologisch Universiteitsinstituut en bekroond met een bijzondere vermelding ‘reddot design award’ in 2012.
Het compostsysteem is uniek vanwege het meer- kamer-systeem; kamer 1 (B) doet dienst als verzamelkamer om het groenafval in te brengen. Opvallend is de uitstekende toegankelijkheid met een stevig, goed sluitend, windveilig deksel (A). Deze is dicht (anaeroob), zodat de compost goed zijn vocht vasthoudt en insecten zoveel mogelijk weggehouden worden. Als kamer 1 vol is wordt de inhoud verplaatst met de klephendel naar kamer 2 (C). Kamer 2 wordt belucht aan alle zijden (aeroob), zo wordt het volume tot 1/3 terug gebracht. De intensieve aanvoer van zuurstof zorgt zomer en winter voor een snel proces. Na 6-8 weken wordt de inhoud van kamer 2 verplaatst naar kamer 3 (rijpingskamer) met de handgreep. Bodemcontact met de grondorganismen zorgt in korte tijd voor een volwaardig compost en kan onderaan (D) worden geleegd.
De Aeroplus 6000 valt op door de eenvoudige bediening en de fraaie afwerking, met 2 luiken voor het uitnemen van de kant-en-klare compost. Een goede afsluiting laat geen ongedierte toe, de uitstekende beluchting laat geen nare geuren ontstaan en de bediening kan worden omschreven als ergonomisch en voor iedereen uitvoerbaar.

Specificaties:

Afmetingen opgebouwd:79 x 79 x 110 cm (lxbxh in cm )
Inhoud:600 liter
Gewicht:24 kg
Materiaal:kunststof
Kleur:groen, details geel
Garantie:2 jaar
Prijs:€ 189,26 (excl. BTW)

Supercomp 305 thermo-compostvat uit het beste hout gesneden

Geen nare geuren, geen ongedierte, niet meer omroeren dankzij optimale, verticale beluchting.
De Supercomp 305 L is een zeer hoogwaardig thermo-compostvat met natuurlijke uitstraling. Omroeren van de inhoud is bij dit product overbodig. Dankzij speciale gepatenteerde stuwpanelen aan de binnenzijde hoopt de compost niet op tot een kleffe massa, maar ligt het op circa 25 cm hoogte. Volledige beluchting tot in de kern zorgt voor een optimaal en snel composterings-proces. De bekleding van de binnenruimte met levensmiddelenkwaliteit polypropyleen zorgt voor bescherming van het hout.

De zwaartekracht zorgt er samen met de stuwpanelen voor dat omroeren van de inhoud niet nodig is. Dankzij de volledige verticale beluchting ontstaan geen nare geuren en met de zijwaartse regelbare handgrepen is luchtaanvoer ook regelbaar. In de 25 cm hoge ruimte vormt zich binnen 6-8 weken nieuwe kant-en-klare compost.
Inheems Europees dennen, verduurzaamd door warmte, duurzaamheidsklasse 1- 2, Robuuste PP bodemplaat tegen ongedierte, SUPERCOMP® wordt als zelfbouwpakket geleverd.

3-voudige functie
Thermo compostvat + wormen compostbak + grascompostbak, mogelijk dankzij verticale beluchting.

Specificaties:

Afm. opgebouwd:60x60x115 (lxbxh in cm )
Volume:305 liter
Gewicht:24 kg
Getest en goedgekeurd:Joanneum Research + TU Graz University of Technolgy
Ledigen:aan voorzijde via houten luik
Prijs:€ 280,17 (excl. BTW)

Green Johanna 330 L warmte compostvat uit Zweden

Green Johanna is een warmte-compostbak gemaakt van donkergroene polyethyleen, doordacht verpakt en op te bouwen met 4 randen die precies op elkaar zijn te bevestigen. Samen met de geperforeerde bodemplaat en het vergrendelbare deksel vormt Green Johanna een goed ogend, ergonomisch geheel.

Green Johanna is geschikt voor jaarrond composteren, afgestemd op huishoudelijk- en tuinafval en voldoet aan eisen die gesteld kunnen worden aan compostbakken voor thuis composteren. Het ledigen van de compostbak gaat eenvoudig en bijzonder prettig is het uitstekend werkende ventilatiesysteem dat het composteringsproces extra ondersteunt.

Kortom, een kwaliteitsproduct

De gewenste hoeveelheid lucht die door de compost in de binnenruimte van Green Johanna wordt geleid stelt men in met het vergrendelbare deksel. Het ventilatiesysteem dient om de luchtaanvoer per seizoen af te stemmen. De hogere binnentemperatuur die het proces extra ondersteunt, kan daarmee behouden blijven in de compostruimte. De ronde vorm zorgt voor gelijkmatige verspreiding van de compostwarmte waardoor bovendien geen koude hoeken ontstaan. Schuifdeurtjes aan voor- en achterzijde maken het verwijderen en ledigen van de compostbak gemakkelijk. De geperforeerde bodemplaat met gaten van 4,5 mm doorsnede biedt nuttige wormen de ruimte, maar verhinderd muizen of ratten de toegang. Vanaf de bodemplaat leiden vier interne luchtsleuven de lucht naar boven naar het reservoir voorbij de compostpulp. De container wordt op de bodemplaat vastgeschroefd en biedt een zeer goede stabiliteit. Plaatsingsplek; plaats Green Johanna op aarde of gras op een groene en beschutte plaats in de tuin. Plaatsing op aarde of gras zorgt ervoor dat wormen gemakkelijk in de container komen door de gaten in de bodemplaat. Wanneer de temperatuur hoger is dan + 30 ° C, keren de wormen terug in de bodem en nemen micro-organismen het afbraakproces in de container over. Het is belangrijk om de inhoud van de verpakking te mengen met ongeveer 1 stuk afval en 2 delen voedselafval voor het verkrijgen van een goed evenwicht in het proces.

 

Specificaties:

Inhoud:330 liter
Afmetingen:Ø x 80/54x94cm
Gewicht:11,8 kg
Garantie:5 jaar
Roerstick:standaard meegeleverd
Prijs:€156,20 (excl. BTW)

Compact verpakt als bouwpakket in doos van 80 x 80 x 27 cm